I Orahovici sredstva za cikloturizam - uskoro e-bicikli na nekoliko mjesta u gradu

Na temelju Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture, Grad Orahovica je od Ministarstva turizma dobio bespovratna sredstva u iznosu od 211.100,00 kuna. Ukupna vrijednost planirane investicije je 537.897,75 kn, a traženi iznos od ministarstva  iznosio je 351.943,20 kn, dok su vlastita sredstva Grada 185.954,55 kn, jer Grad snosi troškove kupnje e bicikala.

Grad Orahovica će tim novcem realizirati projekt stajališta za e-bicikle, koji je u skladu s planovima turističkog razvoja grada. Plan gradske vlasti je postavljanje 3 stajališta sa 6 e-bicikala i to na Trgu Damira Hornunga u parku Doljani, u centru grada pokraj parkirališta kod hotela Dukat i na izletištu "Jezero". Stajališta će biti opremljena s 4 električna postolja, 17" ekranom osjetljivim na dodir, opremom za servis bicikala, priključcima za punjenje mobitela (USB) i klupom.

Stajališta su energetski neovisna, jer se sva potrebna energija dobiva iz solarnih panela i pohranjuje u akumulatore. Cilj projekta je povezivanje izletišta "Jezero" s gradom i znamenitostima grada te popuna  turističke ponude dodatnim sadržajima. 

 (orahovica.hr)