Imotski: Najboljim studentima novčana nagrada od 7.000 kuna

Dobar trud i marljivost uvijek se isplate, a u gradu Imotskom se trudimo da to nagradimo i podržimo

Grad Imotski ove će godine nagraditi devet najboljih studenata s područja grada, za koje će osigurati ukupno 63.000 kuna. Odnosno, svaki će student tako dobiti 7.000 kuna.

-Ponosni smo što smo donijeli odluku o dodjeli nagrada najboljim studentima s područja Imotskog. Naši studenti Ante Kukavica, Aleksandar Knežević, Diana Dumančić, Ivan Bašić, Josip Domazet, Anamarija Milardović, Mijo Majić, Chiara – Ignacija Rimac i Pave Rebić su uložili velik trud u svoje obrazovanje i svojim radom ostvarili su odličan uspjeh, upravo zato će Grad svakoga nagraditi sa 7.000, 00 kuna - poručili su iz Grada.

Inače, Imotski jedan je od gradova koji prednjače kada se govori o ulaganu u djecu i mlade. U našem su istraživanju ušli u top 10 najboljih gradova po izdvajanju za obrazovanje - iz godine u godinu studentima osiguravaju potpore za koje ukupno utroše oko 326 tisuća kuna. Potpore iznose 1.000 kuna, a osim toga su svojim maturantima osigurali i prijenosna računala. Za to su izdvojili 231 tisuću kuna, a računalo je dobilo 130 maturanata. 

-Ovim smo još jednom pokazali kako stojimo uz svakog od svojih sugrađana te kako držimo do svoje mladosti. Na mladima je da uče i obrazuju se, a naš zadatak je da im omogućimo radna mjesta i kvalitetu života kakvu zaslužuju u svome gradu, na čemu radimo iz dana u dan - rekli su. (gradonačelnik.hr/J.L.)