Imotski postao vlasnik odlagališta otpada Kozjačić - osigurano 11,5 milijuna kuna za njegovu sanaciju

Gradonačelnik Imotskog, Ivan Budalić, prošlog je tjedna s ministrom državne imovine Goranom Marićem potpisao ugovor o darivanju zemljišta Kozjačić u vlasništvo Grada Imotskog. Gradonačelnik je istaknuo kako je ovo jedan od ciljeva obećanih na početku njegova mandata te ujedno jedno od najvećih predizbornih obećanja koje je sada i ispunjeno.

"Problem gospodarenja Kozjačića od sada je iza nas. Ono što planiramo na Kozjačiću su reciklažno dvorište, izgradnja sortirnice i sanacija odlagališta. Odgovornost prema zdravlju naših građana i odgovorno ponašanje prema vlasništvu naših nekretnina predstavlja nam jedan od važnih faktora političkog djelovanja i društvene odgovornosti te obećajem da ćemo i dalje ustrajati u borbi za prava naših građana koji su nam od početka na prvom mjestu", poručio je gradonačelnik.

Naime, Kozjačić je odlagalište smeća smješteno u neposrednog blizini centra Imotskog, a već dugi niz godina predstavlja problem građanima i okolišu. Sada, kada je Kozjačić napokon "u rukama" Grada, do 2023. godine izgradit će se reciklažno dvorište, sortirnica i sanacija odlagališta, a sanaciju cijelog odlagališta Grad je osigurao 11,5 milijuna kuna, (gradonačelnik.hr/L.U.)