Imotski: Povećane naknade za bebe - za prvo dijete 10.000, za drugo 20.000, a za treće 50.000 kuna!

U nizu mjera kojima žele poboljšati standard i kvalitetu života u Gradu i tako zadržati svoje mlade te povećati natalitet, Grad Imotski odlučio je udeseterostručiti naknade za bebe! Od 1. siječnja roditelji će tako umjesto dosadašnjih tisuću kuna za prvo i drugo i dvije tisuće za treće i četvrto dijete od Grada dobivati 10.000 za prvo, 20.000 za drugo i čak 50.000 za treće dijete. Grad Imotski za naknade je osigurao 1,25 milijun kuna u proračunu, te se tako pozicionirao kao jedan od gradova s najvišim naknadama za bebe u zemlji.

„Želim da Imotski bude grad prilika i grad budućnosti, zato smo s početkom godine krenuli u jednu veliku i ambicioznu mjeru poticaja za svu rođenju djecu u našem gradu. Čvrsto stojimo uz roditelje i obitelji te u naredne dvije godine, počevši od 1.1.2019., potičemo svu novorođenčad, odnosno sve naše male Imoćane. Znamo da je u trenutcima rođenja djeteta podrška roditeljima bitna, zato smo ih, kao grad, odlučili dodatno potaknuti novčanom naknadom. Ponosan sam što u nešto više od godinu i pol dana različitim projektima i oblicima potpora činimo Imotski boljim mjestom za život i vidljivo poboljšavamo kvalitetu života u našem gradu. Moja misija je nastaviti i dalje raditi i ostvarivati velike rezultate i projekte za naš Imotski“, izjavio je gradonačelnik Ivan Budalić

Grad poziva sve roditelje da Zahtjev za ostvarivanje novčane pomoći podnesu u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Imotskoga u roku od 3 mjeseca od dana rođenja djeteta. Odluka je dostupna na mrežnim stranicama grada, a svi se građani mogu javiti u urede grada za sve dodatne informacije o navedenoj mjeri. (gradonačelnik.hr/L.U.)