Imotski: Predstavljena Strategija razvoja turizma Imotske krajine do 2025.godine

Danas  je predstavljena Strategija razvoja turizma imotske  krajine do 2025.godine. Najvažniji je  to dokument  za razvoj  vrlo važne grane gospodarstva.
Na promociji ovoga dokumenta  bili su ministar turizma Gari Cappeli,direktor ureda TZ  Hrvatske Kristijan Staničić, župan Blaženko Boban, gradonačelnik Ivan Budalić, načelnici imotskih općina, te brojni i najvažniji čimbenici  razvoja  turizma, vlasnici  kuća za  odmor i ostali  turistički  djelatnici. Strategiju razvoja  prezentirao je direktor Instituta  za turizma  i glavni  autor  dokumenta Božidar Kunc.
U obraćanju  nazočnima svi odreda  od gradonačelnika ,župana,direktora Ureda TZ, do ministra Cappelia istaknuli su važnost  ovoga dokumenta, uz naglasak da je sada  cijeli  posao  na  onima  koji nude  mogućnost  turistima da  uživaju u Imotskoj krajini, a to su  Imoćani  koji  su se odlučili  baviti  turizmom. Sve u svemu, rečeno je  na prezentaciji Imotska krajina  ima silne potencijale  za  razvoj  turizma.
"Turistički rezultati koje smo ostvarili prošle godine u Imotskom su odlični te su pokazali da turizam može biti važan gospodarski kotač za razvoj našeg kraja. Imotska krajina ima puno toga za ponuditi gostima te se u turizmu mogu ostvariti i dobri gospodarski rezultati ali najvažnije od svega, mogu se otvarati nova radna mjesta i nove prilike za rad naših građana. S ciljem strateškog i dugoročnog planiranja razvoja turizma u našem kraju odlučili smo krenuti u izradu Strategije razvoja turizma našeg kraja. Zato sam ponosan što smo danas predstavili jedan sveobuhvatan i opsežan plan razvoja imotskog turizma u narednih 6 godina. Dolazak i prisustvo ministra turizma, Garija Capellia te direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Kristjana Staničić i Splitsko-dalmatinskog župana, Blaženka Bobana potvrdilo je značaj imotskog kraja za turizam ovog područja, ali i pokazalo potencijal koji narednom razdoblju možemo ostvariti. Imamo konkretne smjernice i korake za razvoj turizma i radujem se još boljim rezultatima, još većim prihodima, ali posebno, novim radnim mjestima za naše građane", poručio je gradonačelnik Budalić na svojoj facebook stranici. (RadioImotski.hr)