Imotski: U prvih 6 mjeseci ostvareno povećanje prihoda od 25%

U prvoj polovici 2018. godine Grad Imotski je ostvario povećanje prihoda grada od 25 posto.

Grad je prošle godine u istom razdoblju tako imao prihode od oko 16 milijuna kuna, dok su ove godine ostvareni prihodi od oko 20,3 milijuna kuna.

Time je Grad osigurao više sredstava za projekte i kapitalne investicije. Uz to, Imotski provodi akcijski plan „Imotski 2021“ kojim se planira potaknuti komunalni razvoj, gospodarsko – turistički razvoj, poljoprivredni razvoj te poboljšati kvalitetu života.

"Ono sto je najvažnije je da grad Imotski nije povećavao davanja građanima te da smo racionalizacijom i strateškom preraspodjelom sredstava uspjeli ostvariti prihod. Moj mandat je nastupio prije godinu i par mjeseci, tako da su ovi rezultati prva potvrda dobrog posla kojeg radimo. Cilj nam je bio racionalno i operativno upravljati sredstvima i budžetom Grada i vjerujem da ćemo u budućem razdoblju ostvariti još bolje rezultate. Pokazali smo da smo u godinu dana uspjeli ostvariti prihode, bez da smo dodatno opteretili građane, na što sam izuzetno ponosan. Prihodi grada Imotskoga u 2018. godini porasli su po osnovi rasporeda sredstava za fiskalna izravnanja s računa poreza i prireza na dohodak od nesamostalnog rad, prihod po osnovi godišnje naknade T-com-a za pravo puta te svega 0,11% na reprezentaciju proračuna. To su bile prvotne mjere racionalnog trošenja proračunskih sredstava koje su se pokazale višestruko uspješne i koje su ostvarile prihode. Naši napori bit će i dalje usmjereni mjerama i projektima koji su usmjereni racionalizaciji proračunskih sredstva te manjem opterećenju naših  građana, odnosno  boljim i strateškim upravljanjem gradskim novcem", poručio je gradonačelnik Ivan Budalić. (gradonačelink.hr/J.L.)