Ivanec: Počela gradnja dječjeg igrališta u Radovanu

Na dijelu asfaltirane površine ispred škole i Područnog odjela Dječjeg vrtića u Radovanu počeli su radovi na gradnji dječjeg igrališta. Investitor je Grad Ivanec koji je u postupku javne nabave posao na uređenju igrališta povjerio Zidarsko – fasaderskom obrtu Dragutina Đurasa iz Margečana. Vrijednost radova je blizu 110.000 kuna, a svi radovi trebaju biti završeni za dva mjeseca.

Radi povećanja sigurnosti djece, na igralištu se obnavlja postojeća zaštitna ograda, a sagradit će se i dio nove ograde. Igralište će biti opremljeno s više sprava za igru djece, a najveći prostorni zahvat bit će postavljanje umjetne trave, kako bi se omogućilo da ga djeca koriste tijekom cijele godine. 

- Ovaj smo trenutak dugo čekali i svi mi koji smo u suradnji s Gradom bili uključeni u dogovore i nastojanja oko realizacije ovog projekta, sretni smo što su radovi napokon počeli. Djeca će dobiti lijepo i sigurno igralište nadomak vrtića i škole, na kome će vrijeme provoditi bez opasnosti od padova i povreda – zadovoljno je početak radova prokomentirao predsjednik Vijeća MO-a Radovan Stjepan Habunek. (Grad Ivanec)