Jastrebarsko: Datacross u 2016. ostvario rast prihoda od 86,8 posto!

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel posjetio je Podatkovni centar Datacross, jedinstvenu „farmu servera“ u poduzetničkoj zoni Jalševac, sa županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem i zamjenikom župana Rudolfom Vujevićem. Izgrađen krajem 2012. godine Datacross na površini od 5500 četvornih metara pruža usluge zakupa IT prostora ili serverskih ormara za mnogobrojne domaće i strane ustanove i korporacije. Od osnutka pa do današnjih dana ovaj multifunkcionalni centar visoke tehnologije svake godine bilježi porast broja zaposlenih, a planirano je i daljnje širenje poslovanja i baze klijenata u IT i financijskoj industriji te u ostalim sektorima.

„Uspješno poslovanje Podatkovnog centra Datacross u Jastrebarskom dokazuje da Hrvatska ima sve predispozicije da bude perjanica u razvoju ICT sektora na ovim prostorima. I sama Zagrebačka županija se trenutno nalazi na prekretnici što se tiče informatizacije vlastitog sustava i poslovanja, a cilj nam je postati još efikasniji servis građana“, izjavio je prilikom obilaska župan Kožić.

Podatkovni centar Datacross jedinstven je u regiji po kvaliteti usluge koju pruža, a koja odgovara svim najzahtjevnijim tehnološkim i sigurnosnim standardima. O tome koliko je u današnjem svijetu važna sigurnost podataka najbolje svjedoče brojni korisnici ovog centra koji dolaze i iz privatnog i iz javnog sektora. Porast broja klijenata, naravno, prate i odlični poslovni rezultati.

„Datacross je u prošloj godini ostvario prihod od preko 12 milijuna kuna što predstavlja porast od čak 86,8 posto. To je svakako pokazatelj isplativosti primjene ICT rješenja za poslovne subjekte, a svjetski trend je, naravno, fokusiran na što veći stupanj povezivanja uređaja kako bi se olakšala svakodnevica svih građana. Mi te smjernice pomno pratimo i sukladno tome širimo opseg svojih usluga. Zagrebačka županija će kroz pet godina sigurno uz našu pomoć postati pametna županija i dodatno povisiti kvalitetu stanovanja i poslovanja na svom području“, izjavio je predsjednik Uprave Datacrossa Krešo Troha.

Najveća prednost poduzetničkih zona u „zelenom zagrebačkom prstenu“ upravo je geostrateški položaj Zagrebačke županije u odnosu na grad Zagreb, kao i brza i efikasna administracija te smanjeni troškovi poslovanja koji se nude postojećim i potencijalnim poduzetnicima. (Grad Jastrebarsko)