Jastrebarsko: Djeca kod gradonačelnika lobirala za gradnju skate-parka

Nakon samo tjedan dana od kada su jaskanski mališani ubacili simpatičnu obavijest u poštanski sandučić gradonačelnika Zvonimira Novosela, u njegovom uredu održani su pregovori oko realizacije njihove želje, a to je izgradnja ’’Skate park-a’’ u Jastrebarskom.

Da su ne samo kreativni, već i poduzetni, te da vode brigu o svom gradu dokazali su Jan, Helena, Laura, Tin, Mia, Leon, Martin, Ivana, Tia, Ivana, Nikola, Ivan i Ana koji su danas Gradonačelniku prezentirali projekt izgradnje ’’Skate parka’’ u Radničkoj cesti. Naime, s obzirom na to da su djeca iz Radničke ceste odlično razradila strategiju pregovaranja, sastanak sa Gradonačelnikom i njegovim zamjenikom prošao je vrlo pozitivno. Novoselu i Šlatu prezentirana je ’’projektna dokumentacija’’, odnosno idejno rješenje ’’Skate park-a’’ kojeg su djeca sama izradila, a s obzirom da je projekt vodstvu grada vrlo zanimljiv, a i zahtjevan s obzirom na to da se za izgradnju mora osigurati lokacija kao i financijska sredstva, dogovoreno je da se pregovori nastave nakon vinskih svečanosti, o čemu će naravno javnost biti obaviještena na vrijeme. 

Gradonačelnik je također predložio da se u daljnji razvoj ove inicijative uključi što veći broj djece i sugrađana iz Jastrebarskog i iz drugih naselja sa područja grada, s ciljem kako bi se potrebe naše djece zadovoljile u što većoj formi, što su djeca i prihvatila. (Grad Jastrebarsko)