Jastrebarsko: Isplaćeno preko 1.600 božićnica umirovljenicima

Grad Jastrebarsko isplaćuje božićnice umirovljenicima posljednjih deset godina, i to umirovljenicima s mirovinama manjim od 2 tisuće kuna.

„Dragi moji umirovljenici, upravo ste Vi oni koji su ovaj grad godinama stvarali i na razne načine doprinosili razvoju naše Jaske. Hvala Vam od srca! Na nama je da to ne zaboravimo, već da Vas poštujemo, brinemo o Vama i raznim projektima omogućimo da zlatne godine provedete što bezbrižnije i sretnije. Želim Vam puno zdravlja te da predstojeće blagdane provedete u krugu svojih najmilijih!“, poručio je umirovljenicima gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Naime, ove godine, isplate božićnica putem poštanskih uputnicama krenule su sredinom mjeseca prosinca, i to na adrese više od 1 600 jaskanskih umirovljenika, onih s mirovinama manjim od 2 tisuće kuna.

Tako je, od 2009. godine za božićnice izdvojeno više od 1,7 milijuna kuna, a uz isplatu istih Grad Jastrebarsko provodi i druge uspješne projekte namijenjene našim sugrađanima treće životne dobi, poput besplatnih tečajeva informatike, engleskog i njemačkog jezika, kao i besplatnog tjelesnog vježbanja. U lipnju ove godine, jaskanski umirovljenici dobili su i svoj prostor na korištenje, 140 m2 na adresi Braće Radić 2, Jastrebarsko.

Sredstva od 200 tisuća kuna za isplatu božićnica osigurana su u Proračunu Grada Jastrebarskog, a ista su isplaćena sa ciljem kako bi umirovljenicima blagdanske dane učinili ugodnijima. (Grad Jastrebarsko)