Jastrebarsko: Još jeftiniji odvoz otpada za staračka i samačka domaćinstva

Grad Jastrebarsko osigurao je svojim staračkim i samačkim domaćinstvima ulazak u nove kategorije naplate odvoza otpada, čime će, uz ionako najjeftiniju uslugu na području čitave Županije, ova domaćinstva ostvariti dodatne povlastice i tako uvelike uštedjeti, javljaju iz Grada.

I s novim, minimalnim korekcijama cijena Grad Jastrebarsko i dalje nosi titulu grada čiji građani plaćaju najmanje račune za odvoz otpada, a neki od njih isto će od ljeta plaćati znatno manje, odnosno 35,26 kn. To se odnosi na samačka i staračka domaćinstva koji ulaze u nove kategorije te tako ostvaruju povlastice. Da pojasnimo, samačka domaćinstva ona su koja imaju jednog člana, dok su staračka domaćinstva ona čiji svi članovi imaju 65 godina i više. Da bi se ostvario ovaj ’’benefit’’ sve što je potrebno učiniti je popuniti obrazac i do 15. ožujka 2017. godine dostaviti ga na adresu GRAD JASTREBARSKO, Trg J.J. Strossmayera 13, 10 450 Jastrebarsko, osobno ili poštom, ili na e-mail adresu info@jastrebarsko.hrKorisnicima za koje se utvrdi, sukladno podacima Policijske postaje Jastrebarsko, da ulaze u gore navedene kategorije koncesionar EKO-FLOR PLUS d.o.o. će od 01. srpnja 2017. godine zaračunati novu, znatno umanjenu cijenu sakupljanja i odvoza komunalnog otpada.

Briga o čistom okolišu i o održivom gospodarenju otpadom prioritet su i misija Grada Jastrebarskog, a gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Zvonimirom Novoselom odlučna je u nastojanjima da i ubuduće bude predvodnik odgovorne prakse gospodarenja otpadom, te da našim sugrađanima osigura najvišu razinu usluge uz najpovoljnije cijene, a jaskanski okoliš sačuva za buduće generacije.