Jastrebarsko: Kvalitetan rad Sportske zajednice donio viša izdvajanja za sport u novom Proračunu

Manje od pola sata trajala je redovna Sjednica Sportske zajednice Grada Jastrebarskog na kojoj je, između ostalog, jednoglasno usvojen Financijski Plan za 2018. godinu, koji nakon dugog niza godina bilježi povećanje te sada iznosi milijun i 449 tisuća kuna.

Novo vodstvo Sportske zajednice grada Jastrebarskog, na čelu sa predsjednikom Domagojem Šlatom, nastavlja sa kvalitetnim potezima. Naime, nakon što su krajem 2015. godine krenuli u „spašavanje“ Zajednice u čemu su kontinuiranim i upornim radom uspjeli, stižu i dobri rezultati, ali i podrška Gradonačelnika, kao i njenih članica.

Tako su, bez „prigovora“, na sinoćnjoj sjednici usvojene sve točke Dnevnog reda, ali i ona najbitnija, a to je Financijski plan za 2018. godinu koji bilježi povećanje od 5,35 % u odnosu na 2017. godinu, a ukupno iznosi 1.449.100,00 kn.

Uz kvalitetnu podršku jaskanskih sportskih udruga, Zajednica je također, prije dvije godine krenula s planskim ulaganjima u sportske objekte kako bi isti zadovoljili minimalno one osnovne uvjete korištenja, ali i s većim ulaganjima koja podrazumijevaju rekonstrukciju ili gradnju objekata, odnosno sportskih igrališta. Tako će se, nakon izgradnje igrališta s umjetnom travom na Centrali, ulaganja u objekte NK-a Sveta Jana i MNK-a Slavetić, i u 2018. godini nastaviti sa ulaganjima u sportske objekte jer je u gradskom proračunu osigurano još dodatnih 400 tisuća kuna za tu svrhu.

Ono što nas ponajviše veseli je i podatak da će u 2018. godini  završiti 2. faza izgradnje odnosno instaliranja vanjskog fitness vježbališta u neposrednoj blizini perivoja Erdodoy, čime će Jastrebarsko svojim sugrađanima pružiti još bolje mogućnosti za rekreativnim vježbanjem u našem gradu. 

Na kraju Sjednice, predsjednik Domagoj Šlat, čestitao je svima blagoslovljen Božić te poželio uspješnu sportsku 2018. godinu. 

(Jastrebarsko.hr)