Jastrebarsko: U gospodarskoj zoni Jalševac tvrtka Hagleitner otvorila servisni centar

U jaskanskoj gospodarskoj zoni Jalševac tvrtka Hagleitner otvorila je novi servisni centar. Ova, ali i brojne druge tvrtke koje otvaraju podružnice u Jastrebarskom dokaz su da je Jaska investitorima privlačna zbog izuzetno dobrog geografskog položaja, prometne povezanosti te dobre poduzetničke i gospodarske klime.

Gospodarska zona Jalševac najveća je poduzetnička zona u Zagrebačkoj županiji, a za razvoj svog poslovanja izabrale su ju brojne korporacije. Na ovom području to su često strane tvrtke koje žele proširiti svoje proizvode i na Hrvatsko tržište, a što Gradonačelnik i gradska uprava brzim rješavanjem zahtjeva kontinuirano podržavaju. Jedna od njih je i austrijski proizvođač higijenskih proizvoda, obitelj Haigleitner, a koja je u Jastrebarskom otvorila novi servisni centar: "2007. godine došli smo ovdje i unajmili prostor, bili tu dvanaest godina i sada smo otvorili servisni centar. Jastrebarsko je za Hagleitnera pravo mjesto za gradnju. Imamo odličan položaj jer smo samo 130 kilometara do Rijeke, 230 kilometara do Pule i 300 kilometara do Osijeka", istaknuo je prilikom otvaranja direktor tvrtke Hans Georg Hagleitner.

"Otvorenjem novog servisnog centra očekuje se i povećanje broja radnika", kazao je Johann Migsich, Manager za Hrvatsku te nastavio: "Bit će to radna mjesta u prodaji, administraciji, a potrebni su i dostavljači te tehnički serviseri".

Među uzvanicima je bio i gradonačelnik Zvonimir Novosel, a kojemu je prilikom otvorenja ugledni Investitor zahvalio na susretljivosti:  „Do početka realizacije ove vrijedne investicije bilo je potrebno riješiti niz izazova, no kao i u svim situacijama do sada potrudili smo se u što kraćem roku omogućiti Investitorima da krene realizacija planiranog projekta. Iznimno mi je drago da ova tvrtka svakodnevno sve više raste, a naročito sam sretan i ponosan što se razvija upravo u Jastrebarskom te što je ugledni Investitor prepoznao, uz susretljivost zajednice, broje pogodnosti i povoljne uvjete ove sredine, ali i Gospodarske zone Jalševac kao takve najveće u Zagrebačkoj županiji. Hagleitner je još 2007. došao u grad i otvorio deset radnih mjesta, a danas je to ovdje dvostruko više. Otvorenjem ovog objekta zasigurno će se broj radnih mjesta dodatno povećati, a što je izuzetno dobro i pozitivno za grad Jastrebarsko koji već sada ima jednu od najnižih stopa nezaposlenosti u Republici Hrvatskoj!“ (Grad Jastrebarsko)