Jastrebarsko: Započelo uređenje Info centra vrijedno preko 600 tisuća kuna

U sklopu EU projekta „Baština Jaske i Črnomlja također može biti ’cool’. Za sve.“ u samom centru grada biti će uređen Info centar Jaska.

Novi Info centar biti će prva točka za usmjeravanje posjetitelja prema ostalim objektima kulturne baštine u Jastrebarskom. Osim informacija o projektu, u centru će biti instalirana multimedijalna oprema za prezentaciju proizvoda kulTura s fokusom na dvorac Erdödy kao središnju točku EU projekta kulTura i kulturnu baštinu Jastrebarskog. Centar će biti otvoren za javnost i besplatan, te prilagođen osobama s invaliditetom.

Površina Info centra iznosit će 55 m2 što uključuje prostor sa info pultom namijenjen za informiranje i usmjeravanje posjetitelja, suvenirnicu za predstavljanje proizvoda lokalnih ponuditelja, te sanitarni dio. Vrijednost radova iznosi preko 618 tisuća kuna, od čega 85% sredstava je osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Programa suradnje Interreg V A Slovenija Hrvatska 2014.-2020. 

Završetak radova se planira do konca ljeta nakon čega će se ured Turističke zajednice nalaziti na novoj adresi, Vlatka Mačeka 2 (preko puta dosadašnjeg ureda Turističke zajednice). (Grad Jastrebarsko)