Jastrebarsko: Započeo novi besplatni tečaj informatike za umirovljenike

Grad Jastrebarsko nastavlja provoditi projekte za svoje najstarije sugrađane. Naime, u Centru za kulturu Jastrebarsko započeo je novi besplatan informatički tečaj za umirovljenike, a kako bi 17. grupi poželjeli puno uspjeha u učenju i savladavanju novih vještina jaskanske umirovljenike na prvom predavanju posjetili su, u ime gradonačelnika Zvonimira Novosela, njegov zamjenik Domagoj Šlat te ravnateljica Centra za kulturu Jastrebarsko, Nikolina Ribarić.

Tečaj informatike za osobe treće životne dobi provodi se od 2010. godine te je do sada oko 190 jaskanskih umirovljenika informatičko opismenjeno. Polaznici prvog sata ovom su prilikom zahvalili gradskom vodstvu na besplatnom tečaju koji će im sigurno proširiti horizonte i donijeti nova korisna iskustva. Bitno je napomenuti i da je Centar za kulturu Jastrebarsko uspio nabaviti dodatna 2 računala tako da ova grupa, za razliku od prijašnjih, broji dva polaznika više, točnije njih 14.

Grad Jastrebarsko iz Proračuna financira ovaj kvalitetan dugogodišnji projekt, a koji se provodi dva puta godišnje. Uz ovaj tečaj, u suradnji sa Centrom za kulturu provodi se i besplatan tečaj engleskog i njemačkog jezika, u suradnji sa Sportskom zajednicom grada Jastrebarskog za umirovljenike se organizira i besplatno vježbanje, a također, svake se godine iz gradskog proračuna isplati i oko 1 600 božićnica za naše najstarije sugrađane. (Grad Jastrebarsko)