Jastrebarsko: Završena energetska obnova Glazbene škole Jastrebarsko

Završio je projekt energetske obnove Glazbene škole Jastrebarsko, u vrijednosti od 1,8 milijuna kuna, a škola je svoja vrata ponovno otvorila jučer. Nakon energetske obnove procijenjuje se ušteda 50% (dosadašnje) energije potrebne za grijanje/hlađenje.

"Već nam je sada ugodno. Glazbena škola Jastrebarsko broji 18 profesora i oko 220 učenika koji će od sada imati puno kvalitetnije uvjete za rad i učenje", poručio je prilikom svečanog obilježavanja projekta ravnatelj Dragutin Fabijanić zahvalivši pritom svima, a posebno gradu i Gradonačelniku, koji su na bilo koji način pomogli u ostvarenju ovog cilja. Ravnatelj je pritom posebno izdvojio i naglasio člana Školskog odbora gospodina Marijana Bernata, velikog entuzijasta i dobrotvora koji je na razne načine pomogao i pomaže u radu Glazbene škole, kako finacijski tako i svojim angažmanom.

"Svi ovi zidovi i milijuni nemaju smisla ako u ovoj zgradi ne živi život, a ljepšeg života za zgradu od djece nema", poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel, pohvalivši pritom učenike, ali i njihove profesore i ravnatelja na svim postignutim rezultatima i strpljenu kojeg svakodnevno ulažu kroz rad s djecom.

"Početkom rujna otvorili smo energetsko obnovljenu Područnu školu u Desincu, sada otvaramo Glazbenu školu, a kreću radovi i na obnovi jaskanskog doma zdravlja, tako da ćemo uskoro imati još jednu ljepšu zgradu u našem gradu. To me izuzetno puno veseli", poručila je zamjenica župana Zagrebačke županije, Jaskanka Nadica Žužak, naglasivši pritom značajna sredstva koje za projekte ovog tipa izdvaja upravo Zagrebačka županija.

U sklopu projekta "Energetska obnova Glazbeve škole Jastrebarsko" tako su izvedeni radovi na rekonstrukciji fasade i krova zgrade, a u samoj zgradi ugrađeni su termostatski setovi i balansirajući ventili. Navedeni radovi direktno će utjecati na minimiziranje gubitaka energije odnosno uštedu energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije prije provedbe projekta.

Projekt je proveden u partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta je 1,7 milijuna kuna, od čega je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) sufinancirano 881 tisuća kuna, a ostatak je osigurao Grad Jastrebarsko.

Uz sve navedeno, Grad Jastrebarsko je dodatno uložio i oko 200 tisuća kuna za novu stolariju na Školi što će također znatno doprinijeti smanjenju troškova i značajnim uštedama. Svojim dolaskom, ovu je prigodu uveličao i Jaskanac Mihael Zmajlović, saborski zastupnik i predsjednik Odbora za zaštitu okoliša i prirode. (Grad Jastrebarsko)