Karlovac: 3,5 milijuna kuna za šetnicu uz Koranu

Šetnica uz Koranu u Karlovcu, zatim uz Kupu u Ozlju i tematska park šetnica pored Đulinog ponora u Ogulinu jedinstveni su projekt „Susret s rijekom“, za čiji su početak realizacije u četvrtak na drvenom mostu na Korani uručeni i prvi ugovori izvođačima radova. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020., vrijedan 9,2 milijuna kuna.

Nositelj projekta je Karlovačka županija, a partneri gradovi Karlovac, Ozalj, Ogulin, turističke zajednice gradova Ogulina i Ozalja te Javna ustanova Razvojna agencija koja je zadužena za operativnu provedbu ovog projekta. Prva faza projekta je izgradnja karlovačke šetnice uz Koranu, vrijednosti 3,5 milijuna kuna.

–Danas smo potpisali ugovor o izvođenju radova s tvrtkom Arkada i ENA. Karlovački dio projekta je zamišljen da šetnicom spoji Aquatiku s drvenim mostom. Šetnice će imati ambijentalnu rasvjeta, a posebno će biti atraktivna nova rasvjeta drvenog mosta. Zaista se nadam da ćemo s ovom šetnicom i fizički zagrliti Koranu od Foginovog kupališta do drvenog mosta. Mislim da će to biti atraktivno ne samo svima nama u Karlovcu već i svim posjetiteljima Aquatike, ali i svih ostalih atrakcija u Karlovcu, zaključio je Mandić. Radovi počinju za tjedan dana i bit će završeni do Dana piva. (Grad Karlovac)