Karlovac: 6,5 milijuna kuna za obnovu zgarde Centra za socijalnu skrb i Veleučilišta

Kreće energetska obnova zgrade na adresi I. Meštrovića 10 u kojoj trenutno rade Centar za socijalnu skrb i karlovačko Veleučilište.

Cilj projekta je smanjenje potrošnje energije u zgradi javne namjene. Naime, energetskom obnovom objekt će unaprijediti energetski razred građevine sa D na C kategoriju, smanjiti emisiju CO2 za čak 57,31% i postići godišnju energetsku uštedu od 82,34 kWh/god.

Osim toga, energetska obnova poboljšat će i kvalitetu boravka u zgradi za djelatnike, studente i korisnike javnih usluga. Zahvat na energetskoj obnovi trajat će dvije godine, ukupni trošak investicije je 6,5 milijuna kuna, od čega dio bespovratnih sredstava iznosi 3,7 milijuna kuna.

Građevinski zahvat obuhvatit će ugradnju toplinske izolacije vanjskih zidova i krova, zamjenu vanjske bravarije novom energetski učinkovitijom pvc stolarijom, rekonstrukciju sanitarnih čvorova, izmjenu instalacija dovoda tople i hladne vode, kanalizacije i sanitarne opreme, spuštanje stropova u dijelu prizemlja, rekonstrukciju rasvjete i instalaciju solarnih kolektora za pripremu tople vode. (Grad Karlovac)