Karlovac: Još 14 osoba educirano za pomoćnike u nastavi djeci s poteškoćama

Četrnaest novih pomoćnika u nastavi danas je dobilo potvrde o završenoj edukaciji za pomoćnika u nastavi djeci s poteškoćama. Tako Grad Karlovac putem projekta - ŠKOLA ZA SVE uz pomoćnike u nastavi, kojeg provodi već četvrtu godinu, angažira ukupno 36 pomoćnika koji u devet karlovačkih škola pomažu 37-ero djece s poteškoćama. Grad Karlovac i korisnike projekta posebno veseli činjenica da je aktualni projekt produženog trajanja od 48 mjeseci što ulijeva sigurnost roditeljima djece s poteškoćama i daje kontinuitet u suradnji pomoćnika i djece. Od dest karlovačkih škola pomoćnike je zatražilo devet, a najviše ih je angažirano u Osnovnoj školi Banija, ukupno sedam. Projekt je rijedan 8.154.324,00 kuna od čega je bespovratno iz Europskog socijalnog fonda stiglo čak 7.501.978,08 kuna, dok je ostatak od 652.345,92 kuna osigurao Grad Karlovac.
- Projekt živi već četvrtu godinu. Ove godine je novost da je ugovor o bespovratnim sredstvima potpisan na četiri godine. To nam je važno, jer sada ne moramo strahovati svake godine hoćemo li moći pokriti projekt proračunskim financijama, kazala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Draženka Sila Ljubenko.
O cilju projekta govorila je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić rekavši da je "uistinu bitno da u razredne odjele uđu educirani pomoćnici, kako bi na najbolji mogući način pomogli učenicima s poteškoćama, ali i isto tako pomogli i socijalizaciju tih učenika u cjelokupni razredni kolektiv. Ovo je izuzetno važan projekt, koji pomaže djeci da se uključe u redovan sustav obrazovanja i uči sve nas da prihvaćamo različitosti".  (Grad Karlovac)