Karlovac nastavlja s projektom 'Škola za sve uz pomoćnike u nastavi'

Grad Karlovac nastavlja s provođenjem projekta 'ŠKOLA ZA SVE uz pomoćnike u nastavi'. Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanje dalo je prethodnu suglasnost za uključivanje pomoćnika u nastavi za 28 učenika s teškoćama u razvoju koji su polaznici osnovnih škola Grada Karlovca te je odbilo dati suglasnost za 8 učenika s teškoćama.

Riječ je o učenicima koji su se do sada školovali uz pomoćnike u nastavi kroz projekt „ŠKOLA ZA SVE uz pomoćnike u nastavi III“ koji provodi Grad Karlovac, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda. Grad Karlovac je odmah po primitku suglasnosti uputio zamolbu za ponovnim razmatranjem odbijenih zahtjeva te održao sastanak u Ministarstvu na istu temu. Prošlog tjedna Grad Karlovac zaprimio je suglasnost za odbijene zahtjeve s obrazloženjem da je Povjerenstvo izvršilo ponovnu procjenu zahtjeva te je za 8 odbijenih učenika s teškoćama donesena suglasnost za uključivanje pomoćnika u nastavi u školskoj godini 2019./2020.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna mu vrijednost iznosi preko 8,1 milijuna kuna -  bespovratna sredstva iznose 7,5 milijuna, dok Grad Karlovac sufinancira  652 tisuće kuna (Grad Karlovac, J.L.)