Karlovac: Objedinjenom javnom nabavom uštedjet će se minimalno 20 posto

Pročelnica Službe za javnu nabavu u Gradu Karlovcu Irena Grčić danas je novinarima predstavila rad ove "mlade" službe. Jedna od najnovijih aktivnosti je objedinjena nabava koja uključuje gradsku upravu, gradske tvrtke i ustanove, te mjesnu samoupravu i zajednice grada Karlovca.

To znači brže, efikasnije i povoljnije ugovaranje usluga poput opskrbe električnom i toplinskom energijom, prirodnim plinom, osiguranja, fiksne telekomunikacije s Internetom i mobilne telekomunikacije s nabavom aparata. 

"Lani je Služba provela 71 postupak nabave, od kojih 26 postupaka javne nabave procijenjene vrijednosti 30 milijuna kuna, te 45 jednostavne nabave, procijenjene vrijednosti 70 milijuna kuna. Radilo se o energetskoj obnovi škola, opremanju Vrtića Rakovac, nabavi udžbenika i bilježnica, radovima komunalne infrastrukture u zajedničkim nabavama s ViK-om, stolicama za Zorin dom… Tada je započeta i priprema objedinjene javne nabave, koja će ove godine biti realizirana u sedam kategorija: opskrba električnom energijom, toplinskom energijom, prirodnim plinom, nabava usluge osiguranja, fiksne telekomunikacije s internetom i mobilne telekomunikacije s nabavom aparata, pojašnjava Grčić za KAportal.hr.

"Nabava električne energije jedna je od najopsežnijih objedinjenih nabava po broju korisnika – uključeno ih je 75: Grad, sve tvrtke i ustanove, mjesna samouprava i zajednice grada Karlovca. Procijenjena vrijednost ove nabave je 23 milijuna kuna bez PDV za četverogodišnje razdoblje. Rano je govoriti o uštedima, ali očekujemo da one budu minimalno 20 posto", kazala je Grčić, napomenuvši da je Službi, kao neovisnom, nepristranom i učinkovitom tijelu gradskog sustava, cilj ostvarivanje ušteda javnog novca temeljeno na smanjenju cijena i manipulativnih troškova, donsi KAportal.hr.

(Grad Karlovac)