Karlovac: Ove godine za potpore poduzetnicima 1,54 milijuna kuna

S velikom su pozornosti karlovački mali i srednji poduzetnici slušali izlaganja predstavnika HBOR-a, EBRD-a, HAMAG – BICRO-a te konzultantske tvrtke iz Karlovca, Projektne vizije d.o.o., a posebice pročelnice Snježane Turalije na temu kako ustanove, stručnjaci i prije svega Grad Karlovac mogu pomoći razvoju karlovačkih poduzetnika i onima koji to žele postati.

Naime, bila je to tema trećeg Gospodarskog sata kojeg organizira Grad Karlovac, odnosno njegov Upravni odjel za razvoj grada, gospodarstvo i EU fondove.

Ove godine Grad Karlovac izdvojio je 1,54 milijuna kuna za potpore poduzetnicima, od čega je 1,2 milijuna namijenjeno za poslovne ideje i razvoj. Prioriet su proizvodnja i nova radna mjesta, no dosta je sredstava osigurano i za edukaciju, sjamove, usluge konzlutanata, marketing i slično. Osim što su povećana ukupna sredstva Grad Karlovac prilagodio se i trendovima tržišta i poslovnog svijeta, te u skladu s tim proširio mjere sukladno kojima poduzetnici mogu zatražiti bespovratna sredstva.

"Grad Karlovac je u 2018. godini namijenio još više sredstava za potpore poduzetnicima, a želja nam je da potaknemo nova zapošljavanja, novu proizvodnju", rekla je na Gospodarskom Snježana Turalija, pročelnica Upravnog odjela za razvoj grada, gospodarstvo i EU fondove, prenosi kaportal.hr.

Objavljen je natječaj za potpore, a krajnji rok prijave 15. 11. 2018. godine, odnosno do potrošnje ukupnih sredstava.

Karlovački poduzetnici napunili su Veliku vijećnicu Grada Karlovca i dva sata s punom pažnjom pratili izlaganja stručnjaka nakon čega su uslijedila konkretna pitanja, odgovori i konstruktivni savjeti.

(karlovac.hr)