Karlovac: Podijeljeno još 138 tisuća kuna potpora poduzetnicima

U ponedjeljak su u Uredu gradonačelnika Grada Karlovca dodjeljena Rješenja o pravu na bespovratnu potporu poduzetnicima. Za te namjene u Proračunu grada Karlovca za ovu godinu osigurano je 1.050.000, 00 kn, a novac se dodjeljuje temeljem raspisanog Javnog poziva koji će biti otvoren do utroška sredstava.

Od početka godine je dodijeljeno osam potpora u iznosu od 147.333,93 kn, a sada još šest u ukupnom iznosu od 138.314,00 kn. Potpore su uručene Pekarskom obrtu Lekaj, Stolaru Nenadu Babiću, I.G.O.R.- obrtu za modni dizajn, Ambulanti Anima te Distorziji j.d.o.o..

U ovoj godini Pravilnikom o dodjeli bespovratnih potpora za male poduzetnike kojima se potiče njihovo otvaranje i poslovanje, predviđene su četiri vrste potpora: Potpora za podmirenje inicijalnih troškova pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, Potpora za proširenje ili unapređenje proizvodnih, IT djelatnosti i komercijalizaciju inovativnih proizvoda, Potpore poduzetnicima za sudjelovanje na sajmovima, izložbama i predavanjima, te Subvencije kamata poduzetnicima po Programu Karlovac 2011. (Grad Karlovac)