Karlovac: Preko milijun kuna za dodatno stručno osposobljavanje pomoćnika u nastavi

Grad Karlovac partner je na još jednom projektu - "Znanjem do posla" kojeg provodi Centar inkluzivne potpore – Idem, a ukupno je vrijedan nešto više od milijun kuna. Financiran je u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, a cilj mu je osnaživanje i radna aktivacija osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada, odnosno dugotrajno nezaposlene osoba do 29 godine, nezaposlene do šest mjeseci i osobe starije od 30 godina, nezaposlene dulje od 12 mjeseci.

Projekt je jučer i predstavljen u gradoskoj upravi. 

- Okosnica projekta je stručno osposobljavanje pomoćnika u nastavi jer se pokazalo da zapravo 20-satna edukacija koju do sada pomoćnici imaju preko europskih strukturnih fondova nije dovoljna, odnosno ne pruža dovoljno znanja, već samo pripremu za rad s djecom s poteškoćama. Cijelo vrijeme trajanja projekta bit će osigurana pomoćnicima u nastavi stručna podrška i bit će na raspolaganju jedan edukacijski rehabilitator, a i učitelji i stručni suradnici imat će stručnu podršku. Očekujemo da će u svakom gradu, Zagrebu, Karlovcu i Splitu biti formirana grupa od 60 dugotrajno nezaposlenih osoba koji su ciljana skupina. Teoretski dio edukacije treba bit gotov što prije te se nadam da ćemo početi odmah s početkom nove školske godine jer se do kraja školske godine mora odraditi praktični dio i napisati završni rad te položiti ispit - poručila je voditeljica projekta Jadranka Brkljačić, a prenio karlovacki.hr. 

Stečeno znanje polaznicima će biti upisano u radnu knjižicu. Projekt „Znanjem do posla“ trajat će do 1. listopada 2020. godine, a stečeno će znanje polaznicima biti upisano i u radnu knjižicu. (gradonačelnik.hr/J.L., Grad Karlovac)