Karlovac: Turska razvojna agencija donirala 600 tisuća kuna za obnovu dječjeg igrališta

Igralište u Smičiklasovoj ulici, staro više od 50 godina, do rujna će imati devet novih sprava, tri šljunčane staze, 12 klupa, 8 koševa za smeće, sedam stabala – novih, stara ostaju – i 90 metara živice, a s antistres podlogom u potpunosti zadovoljiti sve uvjete sigurnosti i kvalitete za igru djece, donosi KAPortal.

Sve to zahvaljujući Turskoj razvojnoj agenciji TIKA, koja je u dvije godine od otvaranja ureda u Hrvatskoj već realizirala 28 različitih projekata u našoj zemlji, a za karlovačko igralište izdvojila više od 600.000 kuna.

"Očekujemo da će se u devetom mjesecu djeca već mogla na njemu igrati i zabavljati. Mislim da će ovaj prostor zaista na neki način postati trg stanovnicima Rakovca. Zahvaljujem TIKA-i, uvjeren sam da je ovo početak plodonosne suradnje ne samo na ovakvim projektima, nego i u gospodarstvu i nekim drugim sektorima i da će se Karlovac pokazati kao poželjan partner Turske razvojne agencije", rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Da vjeruje kako je ovo tek početak lijepe suradnje, kazao je i koordinator TIKA-e za Hrvatsku Haşim Koç, te potvrdio da će igralište biti uređeno do rujna jer već prikupljaju ponude za izvođenje radova na igralištu.

"Ovaj će projekt dati lijepo lice ovom dijelu grada, ali imati i višestruku korist za sve stanovnike, ne samo za djecu. Moto naše agencije je “Sve za osmijeh” i drago mi je da ćemo osmijehe moći vidjeti i na licima djece i njihovih roditelja", zaključio je Koç.

 (KaPortal.hr)