Karlovac: U manje od godinu dana Aquatika dočekala stotisućitog posjetitelja

Javna ustanova Aquatika protekli je vikend - u subotu, 30. rujna, dočekala stotisućitog posjetitelja u svom čudesnom vodenom svijetu i time potvrdila status jedinstvene turističke atrakcije Karlovačke županije. Jubilarnog posjetitelja koji je stigao nepunih godina dana od otvorenja dočekali su ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš, zajedno s ostalim djelatnicima Aquatike, i gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić, te mu uručili simboličnu nagradu. 

„Aquatika je u manje od godinu dana od svog otvaranja nagrađena brojnim priznanjima koja su potvrdila naša nastojanja da bogatstva i ljepote vodenog svijeta Hrvatske predstavimo što većem broju ljudi. No, nas najviše veseli osmijeh na licima posjetitelja, naročito onih najmlađih, čije je zadovoljstvo naše najvažnije priznanje. Stoga dolazak stotisućitog posjetitelja predstavlja dodatnu motivaciju za rad kako bismo ovaj projekt od vitalnog značaja u turističkom, kulturnom i edukativnom smislu za Grad Karlovac, Karlovačku županiju i Hrvatsku nastavili razvijati.“, izjavila je ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš.

Upoznavanje bogatog svijeta riječne flore i faune najzanimljivije je najmlađim posjetiteljima, stoga ne čudi da je stotisućiti posjetitelj upravo 10-ogodišnja Petra iz Zagreba kojoj će subotnji posjet karlovačkoj Aquatici zasigurno ostati u najljepšem sjećanju. „Ovaj projekt pokazuje da je pogođen u svojoj biti jer je Karlovac idealan grad za slatkovodni akvarij. Uspjeh ovog projekta, nakon samo godinu dana, pokazuje da zaposlenici Aquatike na čelu s ravnateljicom, rade vrhunski posao. Ovo je pokazatelj svima nama u Gradu Karlovcu na koji način ubuduće moramo raditi i na koji način planirati sve projekte. Vrijednost projekta za Karlovac je u tome da smo pokazali da u samom gradu imamo ljude koji znaju i mogu osmisliti ovakav projekt. Da bi se koristili EU fondovi projekti moraju biti kvalitetno osmišljeni, pripremljeni i odrađeni, zato je Aquatika dodana vrijednost grada Karlovca.“, karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Podsjetimo, realizaciju projekta Javne ustanove Aquatika sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. u iznosu od 36.222.282,45 kuna. Ukupna vrijednost projekta pod nazivom „Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium“ iznosila je 36.691.939,25 kuna. (Aquatika)