Karlovac: U OŠ Turanj krenulo 55 prvašića, 38 više nego lani

Ove je godine ukupno 465 učenika krenulo u prve razrede, a jedna od karlovačkih osnovnih škola koja bilježi pozitivne brojke je OŠ Turanj, u koju je upisano 55 prvašića, čak njih 38 više nego lani, kada ih je bilo upisano samo 17.

- Prošle godine, na žalost, imali smo jedan razredni odjel prvašića, njih 17, tako da ovih 55 je stvarno zavidna brojka. Sretni smo što je nastava počela, jedva smo čekali jer škola prazna, bez djece, baš i nije ugodna – rekla je ravnateljica Snježana Žunac, a prenio Kaportal.hr.

Podsjetimo, Karlovac je samo ove godine u obrazovanje uložio više od 4 milijuna kuna decentraliziranih sredstava te europskih i vlastitih sredstava. Osim što obnavljaju vrtiće i škole, sve kako bi poboljšali uvjete svojim najmlađima, osnovnoškolcima su osigurali i sav potreban školski materijal, u što su otrošili oko milijun kuna.

- Svim učenicima, učiteljima, nastavnicima, profesorima, roditeljima, a posebno prvašićima želim puno uspjeha u novoj školskoj godini. Želim da svaki dan nešto novo naučite, svaki izazov odlučno savladate, svaki zadatak kreativno riješite i sve svoje ciljeve uspješno ostvarite – poručio je gradonačelnik Mandić. (gradonačelnik.hr/J.L.)