Karlovac: U šest mjeseci 184 sastanka s građanima i 40 u ministarstvima

Gradonačelnik Damir Mandić i zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak održali su konferenciju za medije na temu polugodišnjeg izvješća gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2017. godine. Upravom u tom razdoblju primljeno je ukupno 184 građana putem prijema gradonačelnika i njegovih zamjenika. Odgovoreno je na 101 medijski upit uz naravno sve ostale popratne aktivnosti koje su vidljive na službenim web stranicama i putem društvenih mreža. Zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak osvrnuo se na Odluku o postupku nabave radova za gradnju prilazne prometnice Centru za gospodarenje otpadom, a radovi obuhvaćaju izgradnju prometnice uz prateću infrastrukturu kao i na Odluku o postupku nabave radova za građenje reciklažnog dvorišta Mala Švarča.

„Odluka o davanju suglasnosti za provedbu javne nabave za privatnog operatora za projektiranje, izgradnju i operativni rad nepokretne širokopojasne mreže sljedeće generacije na području grada Karlovca, također je jedna od točaka sutrašnje sjednice, a kvalitetnom mrežom širokopojasne mreže želimo omogućiti kvalitetnu infrastrukturu gospodarstvenicima pogotovo na ruralnim područjima“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Mrzljak. Zamjenik gradonačelnika osvrnuo se i na postupak javne nabave radova drobljenja, premještanja materijala u Poslovnoj zoni-Gornje Mekušje.

Gradonačelnik Damir Mandić šestomjesečno razdoblje te rad gradske uprave ocijenio je poticajnom četvorkom jer naravno uvijek postoji mjesta za napredak. Gradonačelnik i njegovi suradnici u šest mjeseci odradili su čak 40 sastanaka u ministarstvima i agencijama kako bi pokrenuli za Karlovac važne projekte. Naglasak je stavljen na one koji će otvarati radna mjesta odnosno rješavati egzistencijalne probleme građana. Grad Karlovac nositelj je ili samo partner u EU projektima koji su vrijedni oko 70 milijuna kuna. Učinkovitost javne uprave veća je i zahvaljujući projektu objedinjene javne nabave. Ugovor za struju je već potpisan i očekuju se uštede od 20 posto. „Gospodarenje otpadom ove će godine biti tema svih tema. Grad će zborovima građana i jakom informativnom promidžbom pokušati mijenjati svijest građana. Očekuje se i izmjena cjenika usluge odvoza otpada koji će biti formiran po principu – tko više razdvaja manje će plaćati”, istaknuo je gradonačelnik. (Grad Karlovac)