Karlovac: U sklopu KAkvart-a potpisano 8 ugovora za društvene, a 18 za komunalne projekte

U Karlovcu je u petak potpisano 26 ugovora za odabrane projekte iz ovogodišnjeg natječaja KAkvart-a. Projekti predviđaju osam društvenih i 18 manjih komunalnih projekati u gradskim četvrtima i mjesnim odborima grada Karlovca. Domaćin svečanog potpisivanja bio je Mjesni odbor Mala Jelsa.

“Moram zahvaliti i odati priznanje onima koji su prošle godine krenuli s društvenim događanjima u mjesnim odborima i gradskim četvrtima jer se to pokazalo jako dobro. Čini mi se da nam treba više društvenih događanja koja će nas dovesti na jedno mjesto da se družimo i  mislim da je ove godine u tome posebna vrijednost KAkvarta”, kazao je gradonačelnik Damir Mandić prilikom potpisivanja i uručivanja ugovora.

Naime, Grad Karlovac pokrenuo je KAkvart 2016. godine, a kroz godine je ukupno realizirano 50 projekata u vrijednosti većoj od četiri milijuna kuna. Radi se o jedinstvenom projektu u Hrvatskoj jer ga zajednički provode javna uprava, odnosno Grad Karlovac u suradnji s privatnim sektorom i volonterima iz mjesnih obora i gradskih četvrti. Glavni partner Gradu Karlovcu je kompanija Heineken Hrvatska s brendom Karlovačko.

“Kad je Heineken u pitanju moram spomenuti da Heineken sponzorira Formulu 1, Ligu prvaka i KAkvart, tako da sve ovo što radite mjeri se s Ligom prvaka”, našalio se gradonačelnik Mandić i zahvalio zatim predsjednicima mjesnih odbora i gradskih četvrti na uloženom trudu i radu bez čega bi Grad puno lošije funkcionirao.

Posebna vrijednost projekta je da građani samostalno, u svojim sredinama, predlažu što će raditi i kandidirati kao projekt, a zatim volonterskim radom i sami sudjeluju u njihovoj provedbi.

Riječi zahvale svim partnerima u projektu uputio je i predsjednik Gradskog vijeća Matija Furač, dok je u ime onih koji su danas dobili ugovore zahvalio Denis Karas iz MO Kablar, napomenuvši da su svi projekti iznimno važni u sredinama gdje će biti realizirani. (Grad Karlovac)