Karlovac: Vojarna Luščić predana Gradu koji će je revitalizirati

Ministar državne imovine Goran Marić i državni tajnik ministarstva Tomislav Boban u Karlovcu su gradonačelniku Damiru Jeliću predali rješenje Ministarstva o privremenom čuvanju prostora negdašnje vojarne Luščić. To znači da Grad Karlovac može započeti revitalizaciju ovog prostora, sukladno predočenim planovima, javljaju iz Grada.

U društvu gradonačelnika Jelića bili su i predstavnici Karlovačke športske zajednice i sportskih klubova koji imaju već određene inicijative za korištenje dijela ovog prostora.

Ministar Marić obišao je i bivšu vojnu ambulantu u karlovačkoj Zvijezdi, gdje je trenutno smještena služba financija MORH-a, a koje će Ministarstvo prioritetno rješavati u cilju proširenja Doma za starije i nemoćne osobe „Sv. Antun“ u Karlovcu. Gradonačelnik Jelić i župan Vučić zahvalili su ministru i suradnicima na iznimnoj pomoći pri rješavanju ovih vrijednih projekata za lokalnu zajednicu, a u Uredu župana Karlovačke županije, održan je i sastanak kojem su nazočili i predstavnici gradova i općina s područja Karlovačke županije iznijevši i ostale prioritetne zahtjeve za rješavanjem imovine koja je u nadležnosti Ministarstva državne imovine. (Grad Karlovac)