Kastav: 20 srednjoškolaca dobilo gradske stipendije

U Gradu Kastavu je jučer održano svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju za srednjoškolce. Na natječaj iz kolovoza se prijavio 41 kandidati, a stipendiju je osiguralo njih 20.

Grad Kastav je ove godine izdvojio ukupno 270 tisuća kuna za studentske i učeničke stipendije, a dodijeljivat će se kroz deset mjeseci.

Prijašnjih je godina Grad Kastav dodjeljivao 28 gradskih stipendija, i to 14 srednjoškolskih i 14 studentskih stipendija. Odlukom gradonačelnika Mostarca taj broj je povećan na 40 - 14 stipendija učenicima srednjih škola i studentima, 20 stipendija nadarenim učenicima srednjih školama i studentima te 6 sportskih stipendija učenicima srednjih škola i studentima. Dobitnici učeničkih stipendija dobivat će 600 kuna mjesečno.

Uz to, gradonačelnik Mostarac je udvostručio naknade za bebe, sa 1.000 na 2.000 kuna, a snižene su i cijene vrtića za drugo, treće i svako iduće dijete iz obitelji, ako istovremeno pohađaju vrtić. Za drugo dijete u obitelji vrtić je tako pojeftinio za 20 posto, za treće i četvrto dijete za 50 posto, a za svako iduće dijete vrtić je besplatan. Što se osnovnoškolaca tiče, Grad Kastav darovao je svim učenicima prvoga razreda osnovne škole s prebivalištem na području Grada bon u vrijednosti od 200 kuna kako bi roditeljima pomogao oko nabave školskog pribora. (Grad Kastav, gradonačelnik.hr/J.L.)