Kastav: Poklon bonovi prvašićima, stipendije srednjoškolcima i studentima

fo:Shutterstock

Grad Kastav darovat će svim učenicima prvoga razreda osnovne škole s prebivalištem na području Grada bon u vrijednosti od 200,00 kuna kako bi roditeljima pomogao oko nabave školskog pribora. Program poklon bona prvašićima se provodi već 15 godina, te to nisu jedina izdvajanja Grada Kastva za mlade. Socijalno ugroženima Grad pomaže u troškovima nabave udžbenika, a po školskoj godini im je osigurano 500,00 kuna.

Grad Kastav sufinancira i liniju školskog autobusa te mjesečne karte od 28 kuna po učeniku, za što iz Proračuna izdvaja 35 tisuća kuna, te za prijevoz srednjoškolaca i studenata još 115 tisuća kuna.

Također, trenutno je u tijeku i natječaj za stipendije za koje je Grad izdvojio 270 tisuća kuna, a dodjeljuje se ukupno 40 stipendija za srednjoškolce i studente, od čega 20 stipendija za izvrsne učenike srednjih škola i studente, te šest sportskih stipendija.

Srednjoškolska stipendija iznosi 600,00 kuna, a studentska 700,00 kuna te se obje dodjeljuju kroz 10 mjeseci. (Gradonačelnik.hr/J.L.)