Kastav: Potpisan projekt cjelodnevnog rada vrtića vrijedan više od 1,87 milijuna kuna

fo: Shutterstock

Grad Kastav je na svojim službenim internetskim stranicama ovog tjedna objavio odluku o dobivanju bespovratnih sredstava iz EU fonda za provedbu projekta „Kastafski vrtić-cjelodnevni rad“. Vrijednost projekta iznosi više od 1.870.750,15 kuna od čega će 85% sredstava osigurati Europska Unija, a ostatak Državni proračun RH.

Grad Kastav i Dječji vrtić Vladimir Nazor tako će roditeljima kroz Projekt ponuditi unaprijeđene usluge za djecu vrtićke dobi. Projektom će se kroz novu organizaciju rada vrtića pružiti unaprijeđena usluga roditeljima koji zbog zahtjeva svog radnog mjesta imaju potrebu za proširenim radnim vremenom vrtića i doprinijeti usklađivanju obaveza poslovnog i obiteljskog života.

Djeci će biti pružena unaprijeđena usluga, dostupna u skladu sa stvarnim potrebama djece i njihovih roditelja, što će unaprijediti i razvojne mogućnosti i poboljšati socijalizaciju djece. Usluga smjenskog rada pružat će se u 2 vrtićke grupe u kojima djeca mogu boraviti od 06:00 do 21:30 sati, u skladu s radnim vremenom roditelja.

Djeca će i dalje provoditi maksimalno 10 sati u vrtiću no sudjelovat će u programima u skladu s potrebama organizacije rada roditelja.

U svrhu ovakve organizacije rada, u Dječjem vrtiću Vladimir Nazor zaposlit će se četiri odgojitelja na puno radno vrijeme te kuharica i spremačica na pola radnog vremena. Postojeće i novozaposleno stručno osoblje vrtića sudjelovat će u edukacijama za jačanje stručnih kompetencija s fokusom na poboljšanje komunikacije i interakcije s djecom te na poticanje kreativnosti kao razvojne kategorije. Dječji vrtić Vladimir Nazor opremit će se novom didaktičkom opremom za vanjski prostor te didaktičkom opremom za unutrašnji prostor.

Projektom je predviđena i promotivna kampanja koja uključuje pripremu promotivnih materijala te informiranje javnosti o projektu putem medija. (Grad Kastav)