Kaštela: Ove godine 119 učeničkih i studentskih stipendija

Gradonačelnik Denis Ivanović ove će srijede, 3. siječnja, u Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu, s početkom u 9 sati, potpisati ugovore s učenicima i studentima, odnosno njihovim predstavnicima, koji će ove školske i akademske godine primati stipendije Grada Kaštela.

Nakon provedenog natječaja utvrđeno je da će stipendije ove godine primati 37 učenika i 82 studenta, od čega 17 učenika te 22 studenta na osnovu socijalnog statusa.
Mjesečne stipendije koje će stipendisti primati tijekom deset mjeseci, za studente iznose 800, a za učenike 400 kuna.

Punoljetni stipendisti  dužni su pristupiti potpisivanju ugovora osobno ili po opunomoćeniku koji je kod javnog bilježnika ovjerio punomoć za potpisivanje ugovora, a za maloljetnike je potpisivanju ugovora dužan pristupiti roditelj ili skrbnik koji je potpisao i prijavu za natječaj za dodjelu stipendije.
Kako bi sva potpisivanja protekla u redu, iz Gradske uprave napominju da je pri zaključivanju ugovora potrebno obavezno priložiti  izjavu stipendista ili njihovih roditelja ako su stipendisti maloljetni, ovjerenu kod javnog bilježnika da osim stipendije Grada Kaštela ne prima drugu stipendiju.

(Kastela.org)