Službeni posjet Velikoj Gorici

Kineska veleposlanica sa gradonačelnikom Barišićem o mogućim projektima

Održan je sastanak između predstavnika Grada Velike Gorice i veleposlanice NR Kine gđe. Deng Ying s članovima delegacije Okruga Fengtai, koji su tijekom tri dana boravili u službenom posjetu Velikoj Gorici.

Veleposlanica je prilikom sastanka istaknula zadovoljstvo odnosima koje dvije godine ostvaruju predstavnici Okruga Fengtai i Grada Velike Gorice te dodala kako njezino Veleposlanstvo stoji na raspolaganju za sve koordinacijske poslove u ostvarivanju budućih zajedničkih projekata.
– Pratim Veliku Goricu od svog dolaska, bila sam u nekoliko službenih posjeta i mogu istaknuti da se razvijate i sigurna sam da će pod vašim vodstvom ovaj grad još više prosperirati – istaknula je Veleposlanica.

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić predstavio je članovima delegacije projekte koji su u interesu Grada Velike Gorice, od gradnje sportskog kampa do gradnje infrastrukture za šinsko vozilo koje bi povezivalo Zračnu luku i veliku Goricu, a naznačene su i mogućnosti suradnje na projektu Grada zrakoplovstva i razmjene studenata.

Voditeljica delegacije gđa. Yang Yiwen naznačila je ostvarenje budućih kontakata i definiranje najvažnijih projekata u kojima bi Okrug Fengtai mogao participirati svojim ulaganjima.
Tijekom boravka, delegacija NR Kine posjetila je proizvodnju tvrtke Gorica staklo, međunarodnu zračnu luku u izgradnji te arheološko nalazište Andautoniju i NP Plitvička jezera. (Grad Velika Gorica)