Knin: Za nove projekte odobreno gotovo 18 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Danas su ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar Gradu Kninu dodijelili 18 ugovora vrijednih više od 17,7 milijuna kuna u okviru provedbe Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“. 

Cilj ovog projekta je pružanje pomoći ranjivim skupinama društva koje uključuju izbjeglice, raseljene osobe, povratnike, branitelje i pripadnike romskih manjima s ciljem poboljšanja socijalnih uvjeta i starijim osobama, osobama s invaliditetom te djeci i mladima do 29 godina starosti. Također se nastoji povećati zaposlivost te mogućnost zapošljavanja nezaposlenih osoba te unaprijediti razvoj i ponudu kulturnih i umjetničkih usluga svim građanima.

"U Grad Knin ulazi još gotovo 18 milijuna kuna bespovratnih sredstava, provode se projekti, zapošljavaju ljudi. Ovo je samo dio od ukupno 55 milijuna bespovratnih EU kuna koje će se do kraja godine uliti izravno u kninsko gospodarstvo i civilno društvo", poručio je zamjenik gradonačelnika Marijo Čačić na svom facebooku. (gradonačelnik.hr/L.U.)