Konferencija gradonačelnika i poduzetnika:

Jastrebarsko kao jedan od vodećih gradova u implementaciji pametnih rješenja

Liderova konferencija “48 sati – susret gradonačelnika i poduzetnika” održala se od 23 .- 25. studenog 2016., u Puli, a u sklopu iste, gradonačelnik Zvonimir Novosel, predstavljao je Grad Jastrebarsko kao jednog od vodećih gradova u implementaciji pametnih rješenja.

Konferencija koja se održala po osmi put, okuplja one čija je suradnja vrlo važna za razvoj i napredak lokalnih zajednica - gradonačelnike, poduzetnike te predstavnike Vlade, a ovogodišnje teme, između ostalih, bile su vezane uz zbrinjavanje otpada, promjene u poreznom sustavu te su predstavljeni i gradovi koji su dobri primjeri pametnih rješenja.

Gradonačelnik Zvonimir Novosel sudjelovao je na okruglom stolu o Javnoj rasvjeti i pametnom energetskom planiranju razvitka grada, gdje je obrazložio financijsku isplativost ulaganja Grada Jastrebarskog u štednu rasvjetu na sakralnim objektima, koji troše iznimno puno električne energije, čime su postignute uštede i do 80 %. Također, Novosel je spomenuo da se radi i na implementaciji sustava upravljanja rasvjetom.

Sasvim drugačiji sastanak, gradonačelnici i poduzetnici održali su u četvrtak predvečer u pulskom Domu sportova Mate Parlov, gdje su odijela i kravate zamijenili dresovima i pokazali kako međusobno surađuju na nogometnom terenu. Susretu je, uz gradonačelnika Jastrebarskog, prisustvovao i njegov zamjenik, Stipe Bučar.