Koprivnica: 27 učenika s teškoćama razvoju dobit će 25 pomoćnika u nastavi

Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika, danas, 30. kolovoza u Zagrebu u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta potpisala je i primila ugovor u okviru Poziva dodjele bespovratnih sredstava „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II“.

Veseli me ovo potpisivanje ugovora jer svako dijeti zaslužuje izjednačavanje šansi za uključivanje u društvo, a kroz postizanje boljeg obrazovnog uspjeha te bolju prihvaćenost u okolini – rekla je Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika te napomenula kako će kroz ovaj projekt također nastavnici lakše provoditi nastavu, ali i osigurati dodatna radna mjesta za pomoćnike u nastavi.

Ukupna vrijednost projekta je 1.382.405,51 kuna, a financiranje je osigurano kroz Europski socijalni fond, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020 u iznosu od 85 posto te sredstvima Grada Koprivnice u iznosu od 15 posto.

Ovim projektom 27 djece dobiti će 25 pomoćnika u nastavi. Nositelj projekta je Grad Koprivnica, a partneri na projektu su OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica, 4 pomoćnika za 4 učenika, OŠ „Braća Radić“ Koprivnica, 4 pomoćnika za 4 učenika, OŠ „Đuro Ester“ Koprivnica , 7 pomoćnika za 7 učenika, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce 10 pomoćnika  za 12 učenika. (Grad Koprivnica)