Koprivnica: 8,4 milijuna kuna za izgradnju novog vrtića u Starigradu

Danas je u zagrebačkom hotelu Sheraton svečano potpisan ugovor o financiranju izgradnje novog dječjeg vrtića u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad. Ispred Grada Koprivnice ugovor je potpisao Mišel Jakšić, gradonačelnik, a potpisivanju je prisustvovala i ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica, gđa. Ida Šipek.

Na potpisivanju su bili prisutni i premijer Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić. Radi se o Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020. kojemu je cilj unaprjeđenje životnih i radnih uvjeta u ruralnim područjima.

„Ovo je izuzetan dan za sve Koprivničanke i Koprivničance. Jako sam sretan i ponosan što ćemo stanovnicima Starigrada omogućiti kvalitetniji život te ga pojednostaviti obrazovanjem njihove djece, što je definitivno zalog za budućnost naše Koprivnice. Isto tako zahvalio bih svim svojim suradnicima koji su strpljivo i marljivo radili na ovom projektu. Još jednom napominjem da ovime potvrđujemo rekordnu godinu u povlačenju europskih sredstava u cijeloj županiji i puni optimizma ulazimo u Novu godinu“, izjavio je nakon potpisivanja ugovora gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Zaista sam sretna što se krenulo s ovim projektom u izgradnju prijeko potrebnih, novih smještajnih kapaciteta za naše najmlađe uzraste. Poznato je da nam postojeći kapaciteti s kojima raspolažemo nisu dostatni za normalno i redovito obavljanje poslova. Danas stvari kreću novim i pozitivnim smjerom. Ujedno, djeca vrtićkog i predškolskog uzrasta napokon će se moći uključiti u aktivnosti koje im do sada nisu bile dostupne na tom području, a na veliku radost njih samih i roditelja“, poručila je ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Ida Šipek.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 8.407.482 kuna, sredstva sufinancirana iz EU iznose 6.437.702 kuna, dok će Grad Koprivnica sufinancirati u iznosu od 1.969.780 kuna. Izgrađen i opremljen dječji vrtić imat će bruto površinu od 564,18 četvornih metara, sadržavat će prostorije za tri vrtićke odgojno-obrazovne skupine što čini 66 djece, prateće prostore potrebne za normalan rad kao i uređen vanjski prostor s igralištem za djecu.

Ujedno, novi vrtićki kapaciteti omogućit će održavanje programa predškole za gotovo 50-eto mališana. U konačnici, u neki od navedenih oblika programa uključit će se 130 djece što predstavlja 70% od ukupnog broja djece starosti od 3 do 6 godina na području tog prigradskog naselja. Otvoreno će biti 7 novih radnih mjesta i to za 6 odgojiteljica i jednu spremačicu. Rok izvođenja radova je 16 mjeseci od potpisivanja ugovora. (Grad Koprivnica)