Koprivnica: Besplatne bilježnice i radne bilježnice za osnovnoškolce

Treću godinu za redom na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je projekt „Veselo u školu“ u kojem Grad Koprivnica zajedno sa svojim partnerima predstavlja aktualnosti vezane uz početak nove školske godine. Besplatne bilježnice za sve koprivničke osnovnoškolce i besplatne radne bilježnice za sve osnovne škole kojima je Grad Koprivnica osnivač, najbitnije su stavke ovogodišnjeg projekta.

„Na početku bih se zahvalio svim našim partnerima i sponzorima na podršci ovog hvale vrijednog projekta, našim ravnateljicama i ravnatelju osnovnih škola koji nas okupe oko ovih lijepih tema te svim predstavnicima medija što podržavate naše vrtićarce, osnovnoškolce i sve tvrtke naše partnere koji nas prate u brojnim gradskim projektima, a koji se tiču onog najbitnijeg, a to je obrazovanje“, rekao je u uvodu konferencije gradonačelnik Mišel Jakšić.

Nove bilježnice i radne bilježnice na školskim klupama dočekat će ukupno 2457 učenika u školskoj 2019/20. godini, a za njihov tisak pobrinula se Bogadi grafika. Ukupno su tiskane 43.502 bilježnice vrijednosti 221.325,41 kn s PDV-om, a od toga je udio sponzorstva i donacija 135.000,00 kn (ne računa se PDV). Za nabavu radnih bilježnica Grad Koprivnica je osigurao 645.013,32 kn s PDV-om.

„Uz naše partnere i sponzore zaista bih želio pohvaliti i naš tim koji svemu tome doprinosi zajedno sa zamjenicama Ksenijom Ostriž i Melitom Samoborec te pročelnicom Anom Mlinarić koji su jako puno surađivali sa ravnateljicama i ravnateljem škola da bi projekt „Veselo u školu“ bio onakav kakvim smo ga i zamislili“, nadodao je gradonačelnik Jakšić.

Podravka, GKP Komunalac, Koprivničke vode, Podravska banka, Hartmann, Čazmatrans, Erste banka, Vemo Trade, Enter Koprivnica i RWE Hrvatska partneri su koji su koji su uz Grad Koprivnicu osigurali besplatne bilježnice za sve osnovnoškolce.

„Drago mi je da se Komunalac i ove godine priključio projektu nabavi besplatnih bilježnica za sve naše školarce. Povodom toga smo pripremili dva edukativna dizajna. Prvi se odnosi na bazene Cerine kojim školarce podsjećamo na važnost bavljenja nekom od sportskih aktivnosti. Drugi dizajn vezan je uz razvrstavanje otpada pri čemu ih educiramo o potrebi pravilnog razvrstavanja otpada i brige za naš okoliš“, rekla je predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec.

U ime partnera na projektu Podravke obratila se Maja Vresk Bodalec, direktorica Komunikacija s tržištem.

„Ovo je vrlo važan projekt za nas i zbog toga tako dugo sudjelujemo u njemu, od samih početaka. Našim šarolikim dizajnom koje krase naši Lino i Kviki te brand Dolcela, želimo školarcima uljepšati prve dane nove školske godine“, rekla je Vresk Bodalec.

„Pozdravljam tradiciju Grada Koprivnice što već trinaestu godinu za redom provodi ovaj projekt, što razveseljava školarce i pomaže financijski roditeljima. Nadam se da će ovaj projekt još dugi niz godina provoditi i da ćemo svi zajedno biti dio ove lijepe priče i da će još više poduzetnika s područja grada Koprivnice prepoznati potrebu za sudjelovanjem u ovakvim projektima“, rekla je asistentica izvršnog direktora Vemo Tradea Anita sakač.

24.921,88 kn osigurano iz proračuna za Koprivnički kulturni vodič kojeg će također osnovci dobiti, a u kratkim crtama ga je predstavio ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin.

„Koprivnički kulturni vodič smo zamislili kao jednu edukativnu knjižicu kojom želimo školarce i njihove roditelje upoznati s kulturnim vrijednostima našega grada. Ako ne poznajemo svoj grad, onda nećemo ni znati kako dalje u budućnost. Ovakvih projekata u Republici Hrvatskoj gotovo da i nema te se stoga zahvaljujem Gradu Koprivnici i svim ravnateljicama i ravnatelju osnovnih škola što su prepoznali i podržali ovaj projekt Koprivničkog kulturnog vodiča“, rekao je ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin.

Uz sve navedeno prvašići će tradicionalno dobiti i majice za koje je izdvojeno 13.956,25 kn s PDV-om. (Grad Koprivnica)