Koprivnica: Civilnim društvima i samostalnim umjetnicima dodijeljeno 275 tisuća kuna

U petak su u Gradskoj upravi Koprivnica udrugama podijeljeni ugovori za sufinanciranje programa ili projekata u sklopu Javnog poziva za manifestacije, tehničku opremu i prijevoz koji se zatvaraju kada se utroše sva sredstva. Za sufinanciranje u kulturi samostalnih umjetnika i ostalih dodijeljeno je 65 tisuća kuna za 17 prijavitelja i 19 projekata, dok je 210 tisuća kuna dodijeljeno za 2 prijavitelja i 4 projekta u sklopu sufinanciranja civilnih društva u kulturi, u području dramske i izvedbene umjetnosti.

„Svojim interesom za buduće projekte, uloženim vremenom, trudom i srcem samo pokazuje koliko vam je stalo i koliko volite ovaj grad i kraj i koliko ste spremni nešto novo za širu društvenu zajednicu. Izuzetno sam ponosan na sve naše kulturne djelatnike, ustanove i udruge, bili oni profesionalci ili amateri. Možemo mi imati najljepše ceste, zgrade, lampe javne rasvjete, ali ako nemamo civilno društvo, građane i građanski štih tada nemamo ni Grad. Zahvaljujući svima vama mi smo Grad“, rekao je u pozdravnom govoru prilikom podjele ugovora gradonačelnik Mišel Jakšić.

Uz gradonačelnika Jakšića, podjeli ugovora prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić, pročelnik Ureda gradonačelnika Dario Jembrek i viša stručna suradnica Maja Ferlindeš.

U ime samostalnih umjetnika i udruga okupljenima se obratila Maja Kušenić Gjerek. „ U ovom je gradu uvijek na sreću bilo ljudi koji su razumjeli i voljeli umjetnost i imali senzibilitet za umjetnike i njihov rad. Mogu se samo zahvaliti našem gradonačelniku što je toliko mudar i senzibilan, da ima razumijevanja za sve nas u ova teška vremena te zamjenici Samoborec i pročelnici Mlinarić sa suradnicima da su došli do zaključka da bi zahvaljujući njima moglo nastati nešto plodonosno i vrijedno“, rekla je Kušenić Gjerek.

Inače, u 2019. godini Grad Koprivnica iz proračuna za udruge civilnog društva za 7 javnih poziva izdvaja 1.430.000,00 kuna. (Grad Koprivnica)