Koprivnica: Tradicijskim i umjetničkim obrtima 100 tisuća kuna potpora

Grad Koprivnica i ove je godine temeljem provedenog Javnog natječaja u sklopu Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Koprivnice odobrio je bespovratne potpore tradicijskim, odnosno umjetničkim obrtima koji djeluju na području grada. Sredstva su odobrena 12 obrta u ukupnom iznosu od 100.249,06 kuna.

– Ovo nam je važan natječaj jer pojavom novih industrija i novih tehnologija neka naša tradicijska i umjetnička zanimanja i obrti polako padaju u drugi plan i čini se da nemaju dovoljno prostora za svoj rast i razvoj te vjerujem da im na ovaj način dajemo poticaj za očuvanje zanimanja iz kojih se razvijala industrijska proizvodnja i razvojna komponenta našeg grada – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Bespovratne potpore obrtnicima dodijeljene su za potrebe poboljšanja uvjeta rada u radionici, sufinanciranje troškova početne proizvodnje, izlaganje na specijaliziranim sajmovima, izradu promidžbenih materijala, ishođenje uvjerenja o statusu tradicijskog ili umjetničkog obrta, sufinanciranje 50 posto godišnjih troškova poslovanja, edukacije i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenih u obrtu, te u svrhu unapređenja znanja i vještina o tradicijskim/umjetničkim obrtima. Maksimalni iznos potpore po korisniku iznosi 10.000,00 kuna.