Koprivnica: Pet milijuna kuna za supermoderni gradski park s igralištem

U sklopu projekta kojeg će grad financirati iz proračuna je izgradnja i jednog od najmodernijih sportskih igrališta, koje će biti na korištenje našim najmlađima, ali i svim građanima ovoga grada, najavljuje zamjenik na dužnosti gradonačelnika Mišel Jakšić

U Gradskoj upravi grada Koprivnice predstavljen je projekt revitalizacije gradskog parka. Sa službenih stranica grada saznajemo kako je projekt osmislio sam grad te povodom toga okupio tim stručnjaka koji bi cijeli kompleks parka trebao obnoviti u infrastrukturalnom i hortikulturalnom smislu. Iz gradske uprave poručuju kako se vrijednost cijelog projekta procjenjuje između 5 do 6 milijuna kuna, koje će biti izdvojene iz gradskog proračuna.

Revitalizacija gradskog parka trebala bi se provesti u tri faze. Prva faza koja se odnosi na rekonstrukcije igrališta Osnovne škole Antun Nemčić već je započela te iz gradske uprave poručuju kako je vrijednost ove investicije približna 2 milijuna kuna. Projektant Zdravko Sarapa tvrdi kako je u ovom pogledu potreban manji stupanj restauracije.

Druga i treća faza obnove trebale bi se usmjeriti na hortikulturalno uređenje samog parka te uređenje dječjeg igrališta koje je trenutno u devastiranom stanju. Također je u planu uređenje prostora koje bi se koristilo za ljetnu pozornicu i zimsko klizalište. Nadalje, trebao bi se izgraditi kulturni centar te kompletna obnoviti trenutno igralište koje bi koristili i odrasli i djeca. S obzirom na to da se za realizaciju posljednjih dviju faza još uvijek traže djelatnici završetak cijelog projekta obnove se još ne može predvidjeti.

''Ono što me veseli je da je u sklopu projekta izgradnja jednog od najmodernijih sportskih igrališta, koje će biti naravno na korištenje i našim najmlađima, ali i svim građanima ovoga grada. Također, daljnjim širenjem po tom obodu dolazimo do našeg novog, kako smo ga nazvali, Zelenog trga, koji će vjerujem dati jedan novi šarm, jednu novu dimenziju i jedno novo mjesto za susretanje, druženje, pozitivnu energiju, pozitivnu vibraciju'', komentirao je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnavlja dužnost gradonačelnika.

Primarni cilj ovog projekta revitalizacije je aktivacija prostora kao dijela gradske jezgre. U sklopu toga funkcionalne cjeline poput dječjeg igrališta, gradskog parka i sportskog igrališta međusobno će se prostorno ispreplitati. Valja naglasiti kako park ne bi trebao gubiti na svojoj originalnog strukturi te će prema riječima Sarape, zadržati svoju srednjovjekovnu formu i izgled. (L.U.)