Koprivnica: Svim osnovnoškolcima besplatne radne bilježnice i bilježnice

Grad Koprivnica nadolazeće će školske godine svim učenicima osnovnih škola s područja grada kojima su osnivač osigurati besplatne radne bilježnice. 

Naime, na dosadašnja planirana proračunska sredstva u iznosu od 391 tisuće kuna će rebalansom proračuna osigurati dodatna sredstva od 266 tisuća, što će u konačnici iznositi ukupnih 657 tisuća kuna, kako bi se svim osnovnim školama osigurale besplatne radne bilježnice.

-Izuzetno mi je drago da je država konačno shvatila da je osnovno obrazovanje obvezno. Po najavama koje smo dobili od Ministarstva, od ove jeseni, nove školske godine, kreću paketi besplatnih udžbenika za sve učenice i učenike osnovnih škola. S obzirom da smo mi kao Grad Koprivnica do sada bili jedni od rijetkih gradova, općina, županija koji je imao bilo kakav model poticanja subvencioniranja osnovnoškolskih udžbenika , jednostavno smo nakon ovih vijesti odlučili da od nove školske godine Grad Koprivnica financira besplatne radne bilježnice za sve učenice i učenike s područja grada Koprivnice - poručio je gradonačelnik Mišel Jakšić na današnjoj konferenciji za medije. 

Koprivnica će i ove godine u suradnji sa sponzorima osigurati besplatne bilježnice također za sve učenike, za što su u Proračunu planirana sredstva u iznosu od 100 tisuća kuna, a osiguravaju i udžbenike, također za osnovne škole kojima je grad osnivač. 

U 2018. godini za školsku godinu 2018./2019., za ostvarivanje prava na (su)financiranje troškova nabave udžbenika ili/i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za učenike osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Koprivnice u školskoj godini 2018./2019. pristiglo je ukupno 519 zahtjeva za 784 učenika. Pravo na (su)financiranje troškova nabave udžbenika ili/i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava ukupno je ostvarilo 772 učenika s prebivalištem na području Grada za što je iz Proračuna Grada Koprivnice izdvojeno 383.290,37 kuna, a sredstva su doznačena podnositelju zahtjeva roditelju (skrbniku).

-2485 koprivničkih osnovnoškolaca u novu školsku godinu kreću s besplatnim udžbenicima, radnim bilježnicama i bilježnicama! Grad Koprivnica izdvojit će iz proračuna oko 700.000 kuna za radne bilježnice, oko 100.000 kuna za obične bilježnice zajedno sa sponzorima dok MZOS kupuje udžbenike. Nadam se da će pozitivnim primjerom grada Koprivnice krenuti i Koprivničko-križevačka županija, jer ulaganje u klince i klinceze je ulaganje u budućnost naše Koprivnice i naše županije - poručio je gradonačelnik Jkšić na svom FB profilu. (Grad Koprivnica, gradonačelnik.hr/J.L.)