Koprivnica: Osiguran novi kombi za prijevoz učenika s teškoćama u razvoju, vrijedan 198 tisuća kuna

Donacijom Podravske banke i uz sufinanciranje Grada Koprivnice, kupljeno je kombi vozilo za prijevoz učenika koji pohađaju COOR Podravsko sunce.

Tom je prilikom, jučer, u prostorijama COOR Podravsko sunce održana konferencija za novinare na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, predstavnici POBA-e Sanda Fuček Šanjić i Petar Prka  te ravnateljica COOR Podravsko sunce Radmila Popović.

„Drago mi je da u ovo vrijeme darivanja možemo zajedno sa našim partnerom Podravskom bankom uručiti božićni poklon našem Podravskom suncu. Podravska banka je pred nekoliko godina pokrenula jedan projekt božićnog darivanja svojih partnera u društvenoj zajednici u kojoj oni djeluju i ostvaruju velike poslovne rezultate. Ponosni smo što imaju sjedište u našoj Koprivnici i što svakodnevno pokazuju da skrbe o svojem gradu“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ukupna vrijednost vozila je 198.514,21 kuna s PDV-om, donacija Podravke banke iznosi 40.000,00 kuna, a ostatak iznosa osigurano je iz proračuna Grada Koprivnice.

„Podravska banka svoju društvenu odgovornost potvrđuje kroz brojne donacije kojima je proteklih godina pomagala potrebite, posebice djecu slabijeg imovinskog stanja, djecu s teškoćama u razvoju, s invaliditetom, nezbrinutu djecu koja koriste usluge gradskih udruga i centara. Takvim načelom poslovanja, da budemo partnerom i podrška lokalnoj zajednici, svakako ćemo se voditi i ubuduće. Izuzetno nam je zadovoljstvo da ove godine povodom božićnih blagdana  sudjelujemo ponovno s Gradom Koprivnica u ovom humanitarnom projektu kupnje vozila za Podravsko sunce. Nadamo se da će njime i djelatnici i korisnici biti zadovoljni i da će im pomoći da taj prijevoz bude kvalitetniji i sigurniji”, istaknula je Sanda Fuček Šanjić i zahvalila se svima na dugogodišnjoj suradnji.

U vozilo se trenutno ugrađuje rampa koja će pomoći da se dijete lakše unese u kombi, a biti će spremno za korištenje do početka drugog polugodišta ove školske godine.

„Zahvaljujem se i Gradu Koprivnici i Podravskoj banci. Nismo mogli poželjeti ljepši poklon pod bor od ovoga kojeg smo dobili. Hvala u ime svih zaposlenika, hvala u ime djece i osobito hvala u ime roditelja naše djece kojima je kao i svima nama cilj da prije svega djeca sigurno dolaze u školu. Novim kombijem ćemo to sigurno moći osigurati svima. Mi već imamo jedan kombi koji je dotrajao, a potrebe za prijevozom djece su velike jer većina naše djece ne može samostalno putovati. Tako da osim redovitog dolaska u školu ne samo osnovnoškolaca nego i djece predškolskog uzrasta i naših odraslih korisnika koji su u poludnevnom boravku, kombi će nam služiti i za terensku nastavu”, istaknula je ravnateljica COOR Podravsko sunce Radmila Popović. (Grad Koprivnica)