Koprivnica: Otvoren novi proizvodni pogon u Hartmannu

U Koprivnici je svečano otvorena nova proizvodna linija u Hartmannovoj tvornici. Riječ je o projektu vrijednom 24 milijuna kuna koji će povećati proizvodne kapacitete za 60 milijuna komercijalnih podložaka godišnje. Svečanosti su uz vodstvo poduzeća Melitu Bači, glavnu direktoricu Hartmanna Hravtska, Torbena Rosenkrantz-Theila, izvršnog direktora Hartmnna Europa, Atila Vinczea, glavnog direktora Hartmanna Mađarske i Henninga Bekke Frisk, direktora Hartmann inženjeringa prisustvovali Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, Ksenija Ostriž, novoizabrana zamjenica gradonačelnika i Jasmina Stričević, pročelnica Upravnog odjela za financije, poticanje poduzetništva i komunalno gospodarstvo.

Hartmann puno znači za koprivničko gospodarstvo i moram naglasiti da nam je izuzetna čast i ponosni smo imamo dvije Danske multinacionalke u našoj Koprivnici, a jedna od njih je Hartmann koja je i snažna europska kompanija i to društveno odgovorna s kojom imamo kao grad dobru suradnju na brojnim projektima – rekao je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika.

Izuzetno ponosni na novo ulaganje su u Hartmannu, čija investicija je donijela i 19 novih radnih mjesta.

Kvaliteta rada i života za naše radnike nam je izuzetno bitna. Ovaj novi pogon prije svega znači spremnost Hartmanna na širenje ovdje. Proizvodi iz naše tvornice isporučuju se po cijeloj Europi, dok je prodajna operativa zadužena za prodaju cijele Grupe u zemljama jugoistočne Europe koje se konstantno širi – rekla je Melita Bači, glavna direktorica Hartmanna Hrvatska i napomenula kako Hartmann na ovoj investiciji ne staje.

Otvorenjem nove linije obilježeno je također 100 godina Hartmannna, koji je u Hrvatskoj prisutan od 1970. godine. (Grad Koprivnica)