Koprivnica: Otvoren prostor za dijagnostiku magnetske rezonance vrijedan 9 milijuna kuna

Gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Melita Samobores danas su prisustvovali svečanosti otvaranja rekonstruiranog prostora za dijagnostiku magnetne rezonance u Odjelu za radiologiju Opće bolnice „dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica.

Novouređeni prostor otvorili su potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Svečanosti otvaranja prisustvovali su i saborski zastupnici Damir Felak, Branko Hrg i Željko Lacković, župan Kc-kž županije Darko Koren i njegovi zamjenici Ratimir Ljubić i Darko Sobota, ravnatelj Opće bolnice „dr. Tomislav Bardek“ Mato Devčić sa suradnicima, ravnatelji zdravstvenih ustanova i institucija, te predstavnici gradova i općina iz Koprivničko-križevačke županije.

Vrijednost ovog projekta je 9 milijuna kuna, a lista narudžbe pacijenata krenut će se formirati u siječnju 2019. godine.

Ravnatelj Koprivnice Opće bolnice Mato Devčić pozvao je građane koji imaju indikacije i koje su liječnici uputili da se prijave na listu.

„Projekt implementacije uređaja za magnetnu rezonancu Opće bolnice Koprivnica pripreman je pune dvije godine do same realizacije i dio je šireg procesa osiguravanja razine usluge i sposobnosti djelatnosti radiologije u Općoj bolnici Koprivnica za rješavanje najvećih dijagnostičkih izazova u današnje vrijeme. Činjenica je kao svake godine 3500 stanovnika naše županije traži ovu uslugu u drugim dijelovima Hrvatske“, istaknuo je ravnatelj bolnice Mato Devčić. (Grad Koprivnica)