Koprivnica: Plaćanje parkinga odsad moguće preko Paydo aplikacije

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljena je nova organizacija parkinga i Smart rješenja za plaćanje parkirnih karata.

Svim građanima Koprivnice kao i domaćim te inozemnim posjetiteljima od 01. listopada 2018. godine bit će omogućeno brže i još povoljnije parkiranje, a jedino što je potrebno učiniti je preuzeti besplatnu PayDo mobilnu aplikaciju. Tako sada na jednostavan način privatni i poslovni korisnici mogu podmiriti trošak satnih, dnevnih, mjesečnih i godišnjih parkirnih karata.

Koprivnica je trenutno jedna od ukupno 24 lokacije s aktiviranom PayDo uslugom globalno prepoznate IT tvrtke Infoart kojom građani koji su do sada plaćali parkiranje putem SMS-a konkretno i svakodnevno štede. Aplikacija ne koristi SMS protokol pa tako pri parkiranju građani više ne moraju plaćati troškove mobilnih operatera. Osim toga, usluga koristi i svima koji do sada uopće nisu mogli plaćati SMS-om, poput turista zbog kojih je aplikacija dostupna i na stranim jezicima.

Pristup aplikaciji je jednostavan i započinje registracijom korisnika nakon čega slijedi unos registarske oznake vozila i odabir željene parkirne karte koja se plaća karticom ili prepaid računom kojeg je moguće platiti internet bankarstvom, karticom ili bonom koji se može kupiti na kiosku Tiska.

Iz Grada Koprivnice poručili su kako gradsko komunalno poduzeće kao društveno odgovorno poduzeće nastoji koristiti sve komunikacijske i digitalne kanale kako bi približili svoju djelatnost građanima te u skladu s tim poboljšali kvalitetu života u gradu, omogućili uštedu vremena te smanjili nepotrebna čekanja i višak papirologije.

U proteklom razdoblju obnovljena su parking mjesta na javnim gradskim parkiralištima, uređeno je i novo parkiralište na sajmištu s 44 parkirna mjesta kako bi građani bez problema mogli parkirati i obaviti sve što je potrebno. (Grad Koprivnica)