Potpora nacionalnoj kampanji 'Biciklom na posao'

Koprivnica se bori za titulu najbiciklističkijeg grada

Danas su u Koprivnici gradonačelnica Vesna Želježnjak i predstavnici Podravke podijelili doručak biciklistima i na taj način simbolički dali potporu nacionalnoj kampanji “Biciklom na posao” koju organizira Sindikat biciklista. Ova kampanja je uključila više od 600 kompanija i gradova po čitavoj Hrvatskoj koje motiviraju svoje građane i zaposlenike da više koriste bicikl kako bi bili zdraviji i smanjili stres. Podravka je među najvećim društveno odgovornim kompanijama koje promoviraju bicikliranje na posao.

“Koprivnica se ponosi svojom dugačkom tradicijom promoviranja bicikla kao prijevoznog sredstva te vjerujemo da ćemo ostvariti dobar rezultat u kampanji “Biciklom na posao”. Znamo da naši građani dolaze na posao sretniji jer se voze biciklom, a na posao će biciklima ići i gradska uprava,” izjavila je Vesna Želježnjak, gradonačelnica Koprivnice.

U kampanju “Biciklom na posao” građani se mogu uključiti putem besplatne registracije na web stranici www.biciklomnaposao.hr.

“Kampanja “Biciklom na posao” do sada se pokazala izuzetno uspješna. Građani koji probaju dolaziti na posao biciklom se rijetko vraćaju automobilima. Ljudi znaju da je bicikl jeftiniji, zdraviji i često brži od automobila. Zato mislim da ako još niste, trebate barem probati voziti bicikl na posao,” zaključio je Marko Stančec iz Sindikata biciklista. (Grad Koprivnica)