Koprivnica: Otvoren obnovljeni dječji vrtić ‘Loptica’

U Koprivnici je otvoren novouređeni objekt dječjeg vrtića ‘Loptica’, u kojeg se uložilo preko 2,7 milijuna kuna – 1,2 milijuna gradskih sredstava te 1,4 milijuna kuna iz EU projekta Prominent MED.

-Izuzetno smo ponosni i sretni na svaki projekt ovakve vrste koji je okrenut na naše najmlađe, pogotovo kad pričamo o ovom objektu s obzirom da se unazad 40 godina  nije značajnije ulagalo u njega. Za nas su ovo slatka ulaganja u budućnost i sretan sam da Gradska uprava radi na mnogim projektima koji će poboljšati kvalitetu življenja u našoj Koprivnici i okolici. Zahvalio bih se Regionalnoj energetskoj agenciji Sjever koja je doista odradila ogroman posao i koja je pokazala da se može i sa vlastitim domaćim snagama i domaćom pameću biti u top 10 hrvatskih gradova po povlačenju EU sredstava. Isto tako moram napomenuti da su cijelu građevinsku operativu vodile lokalne, domaće snage i da smo pokazali da imamo kvalitetne poduzetnike i obrtnike koji mogu odgovoriti svim onim zahtjevima kojeg u sebi nosi jedan EU projekt. Na kraju jedno veliko hvala cijeloj ekipi iz DV „Tratinčica“, ravnateljici Idi Šipek koja je doista u ove dvije godine napravila ogromne iskorake u životu i radu samog DV „Tratinčica“, a to se vidi po zadovoljstvu našim mališana, njihovih roditelja i samih zaposlenika- rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Tako se ugradila toplinska izolacija, nova PVC stolarija, saniran je vodovod, sanitarni čvorovi te unutarnji pregradni zidovi, ugradili su se novi podovi, visokoučinkoviti sustav proizvodnje toplinske energije za grijanje i proizvodnje potrošne tople vode te ventilacijski sustav s rekuperacijom, a postavila su se i nova didaktička sredstva i pomagala.

-Za ovaj projekt „Loptice“ smo se žestoko borili u koji smo krenuli 2015. godine. Dvostruko sam zadovoljan učinjenim poslom. Prvi razlog je što smo djeci i djelatnicima „Loptice“ nakon dugo vremena osigurali ovako lijepi i kvalitetan prostor, a drugi je što smo cijeli proces proveli na jedan zaista visoko profesionalan način. Zahvala Gradu Koprivnici na partnerstvu i sponzorstvu, cijeloj ekipi Dječjeg vrtića „Tratinčica“ i „Loptica“ te naravno mojem timu  koji je pokazao da smo spremni odraditi najzahtjevnije EU projekte – poručio je ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjever Ivan Šimić.(Grad Koprivnica, gradonačelnik.hr/J.L.)